08-Blog-Psychiatrist-Cancer-L.jpg

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα μου. Είμαι ο γιατρός Αλέξανδρος Καλατζής και ελπίζω ότι μπορώ να βοηθήσω

Ψυχιατρική & Ψυχοθεραπεία

Δρ. Αλέξανδρος Καλατζής

Ιδιωτικο Ιατρειο Ψυχικής Υγείας

IMG_20190730_131350.jpg

Ο Γιατρος Δρ. Αλέξανδρο Καλατζή

Αγαπητές κυρίες και κύριοι, 

θα ήθελα να σας συστηθώ και να σας ενημερώσω για το ιατρείο ψυχικής υγείας που άνοιξα στην ωραία Λεμεσό. 

Είμαι 49 ετών και ειδικός ιατρός ψυχιατρικής και ψυχοθεραπευτικής ιατρικής, με άδεια εξάσκησης ιατρικού επαγγέλματος και ειδικότητας στην Κύπρο και Γερμανία. Εκπαιδεύτηκα στην Γερμανία όπου και εργάστηκα 23 χρόνια ως ιατρός, τα τελευταία 12 χρόνια ως υπεύθυνος ειδικός σε ιδιωτικό ιατρικό κέντρο. 

Στην Κύπρο ήρθα επειδή είχε αρρωστήσει στην Γερμανία η μεγάλη μου κόρη και έγινε καλά χάρης στην καλή διατροφή και το καλό κλίμα της Κύπρου. Για αυτό έκλεισα το ιατρείο μου στην Γερμανία και ήρθα με την γυναίκα μου και τα τρία παιδιά (6, 9 και 13 ετών) μας να μείνουμε μόνιμα και αποκλειστικά στην Κύπρο. 

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας προσφέρω ψυχιατρική φροντίδα μαζί με ψυχοθεραπευτική συνεργασία.

 
IMG_20190730_131450.jpg

Βιογραφικό σημείωμα

 

Σπούδασα Ιατρική στην Ιατρική Σχολή του Τεχνικού Πανεπιστημίου Μονάχου απ’ όπου αποφοίτησα τον Ιούνιο του 1995. Κατά την διάρκεια της ειδίκευσης μου δούλεψα σε νοσοκομεία με την παροχή ύψιστου επιπέδου ιατρικών υπηρεσιών στην Γερμανία. Συγκεκριμένα ήμουν στο τμήμα Παθολογίας του Νοσοκομείου Μονάχου-Χάρλαχιν (ακαδημαϊκό νοσοκομείο του Πανεπιστημίου Μονάχου) για 15 μήνες, στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Vinzenz von Paul Hospital (που τροφοδοτεί μια περιοχή με περίπου 600.000 κατοίκους) για 19 μήνες, στην Ψυχοσωματική Κλινική Μπούχιγκ για 24 μήνες, στο Τμήμα Ψυχοσωματικής Ιατρικής της Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Ρέγκενμπουργκ για 36 μήνες. Το 2004 αφού έλαβα την ειδικότητά μου, πήρα την έγκριση για την παροχή υπηρεσιών στη Γενική Ασφάλεια Υγείας της Γερμανίας και άνοιξα ένα ιδιωτικό ιατρείο στο Αούγκσμπουργκ. Το 2006 μέχρι το 2017 ήμουν συνέταιρος στο Ιδιωτικό Κέντρο Ιατρικής Περίθαλψης Χαουνστέτεν υπεύθυνος για την Ψυχοσωματική Ιατρική, έχοντας περίπου 200 επαφές με ασθενείς το μήνα (μέση διάρκεια 25-50 λεπτα), τροφοδοτώντας πάνω από 400 ασθενείς το χρόνο, παρέχοντας ψυχοθεραπευτική και ψυχοφαρμακευτική αγωγή για όλο το φάσμα των ψυχικών διαταραχών. Περίπου το ¼ των ασθενών μου ήταν ελληνόφωνοι.

download.jfif

Πρώτη επίσκεψη και γιατί είναι δύσκολο

Πρώτη επίσκεψη στον ψυχίατρο-ψυχοθεραπευτή 

« Ο Γολγοθάς πολλών ασθενών»

 

Πολλές φορές το πρώτο βήμα προς την σωστή κατεύθυνση φαίνεται να είναι το πιο δύσκολο. Φαίνεται αλλά δεν είναι και δεν θα πρέπει να είναι! Αρχικά να σας αναφέρω, πως όταν με επισκεφθείτε δεν δεσμεύεστε για τίποτα παραπάνω παρά μόνο για  το κόστος της συγκεκριμένης επίσκεψης. Μετά από την πρώτη επίσκεψη θα είστε στην θέση να κρίνετε αν μια ψυχοθεραπεία ή άλλη θεραπευτική αγωγή είναι κατάλληλη να σας βοηθήσει και αναλόγως θα συνεχίσετε ή όχι τις επισκέψεις.

Αξίζει να αναφέρω ότι σε καμία περίπτωση δεν είστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσετε μια ολόκληρη ψυχοθεραπεία. Το μόνο για το οποίο πρέπει να αποφασίσετε είναι για την επόμενη επίσκεψη.  Είναι σημαντικό να κατανοηθεί ότι μια θεραπεία τελειώνει όταν ο ασθενής και κανένας άλλος κρίνει ότι έχει επιτύχει τον σκοπό του ή αντίθετα όταν κρίνει ότι η συγκεκριμένη θεραπεία δεν είναι η κατάλληλη. Ασφαλώς, θα ήταν πολύ χρήσιμο να συμβουλευτεί την επαγγελματική γνώμη του ψυχίατρου-ψυχοθεραπευτή, ωστόσο την τελική απόφαση μονάχα ο ασθενής μπορεί να την πάρει. 

Επομένως η πρώτη επίσκεψη είναι και θα παραμένει πάντα μόνο μία επίσκεψη. Μετά από αυτήν την επίσκεψη θα αποφασίσετε αν επιθυμείτε ακόμα μία επίσκεψη. 

Υπάρχει λόγος γιατί κάποιοι άνθρωποι σκέφτονται και θέλουν να επισκεφθούν έναν ψυχίατρο-ψυχοθεραπευτή και δυστυχώς είναι πάντα γιατί υποφέρουν. Έτσι μην αφήνετε να χαθεί άλλη μια πολύτιμη μέρα που θα μπορούσατε με την υπεύθυνη και επαγγελματική βοήθεια να την κερδίσετε και να απολαύσετε με λιγότερο ή καθόλου άγχος, κατάθλιψη ή οποία άλλη ψυχική ή και σωματική ενόχληση βιώνετε. 

Θα χαρώ πολύ να σας γνωρίσω.

 

Δρ. Αλέξανδρος Καλατζής

Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής 

 
 
psychiatrist.png

​Γιατί να επισκεφτείτε έναν ψυχίατρο-ψυχοθεραπευτή

 

Αν διακατέχεστε από τις πιο κάτω σκέψεις ή ερωτήσεις τότε αξίζει να με επισκεφτείτε, γιατί κάθε μέρα που αισθανόμαστε άσχημα μπορεί να είναι μια χαμένη μέρα, που με την κατάλληλη θεραπεία θα μπορούσε να γίνει μια καλύτερη μέρα. 

 

Αισθάνεστε άσχημα ή κουρασμένος ή εκτός τροχιάς και η δύναμή σας λιγοστεύει χωρίς να μπορείτε να το αλλάξετε 

 

Ο φόβος, η θλίψη ή το άγχος σας εμποδίζει να ζήσετε την ζωή που θέλετε να ζήσετε 

 

Αποφεύγετε πράξεις ή υποχρεώσεις που θα έπρεπε να κάνετε πολλές φορές χωρίς να ξέρετε το γιατί 

 

Οι άνθρωποι στο περιβάλλον σας δεν σας καταλαβαίνουν ή εσείς δεν καταλαβαίνετε την συμπεριφορά τους 

 

Είσαστε πολλές φορές σε αντιπαράθεση με τους ανθρώπους που αγαπάτε χωρίς να ξέρετε το γιατί 

 

Είσαστε πολλές φορές θυμωμένος χωρίς να ξέρετε το γιατί ή έχετε την αίσθηση ότι οι άλλοι άνθρωποι σας προσβάλλουν συνέχεια

 

Αισθάνεστε απομονωμένος

 

Πρέπει να επαναλαμβάνετε πράξεις που σας φαίνονται παράξενες ή χωρίς νόημα αλλά δεν μπορείτε να σταματήσετε  και έτσι χάνετε πολύ

πολύτιμο χρόνο 

 

Πάσχετε από σωματικά συμπτώματα και οι ιατροί που επισκεφθήκατε δεν

μπόρεσαν να σας βοηθήσουν και δεν σας έδωσαν επαρκείς εξηγήσεις, ή σας είπαν ότι είναι ψυχοσωματικό

 

Φροντίζετε ή υποστηρίζετε ανθρώπους στην οικογένεια σας αλλά η επικοινωνία γίνεται όλο και πιο δύσκολη 

 

Ξέρετε ότι πάσχετε από μία ψυχική διαταραχή   

 

Έχετε ερωτήσεις για τα ψυχοφάρμακα που παίρνετε

 

Θέλετε να μειώσετε τα φάρμακά σας ή να τα σταματήσετε ή θέλετε να ξέρετε αν παίρνετε το καταλληλότερο φάρμακο για την πάθησή σας

 

Θέλετε μια δεύτερη γνώμη 

 

Ψάχνετε έναν ψυχοθεραπευτή. 

 
MentalHealth_Flickr.jpg

Υπηρεσίες

 Παρέχω τις εξείς υπηρεσίες 

 ►Ψυχοθεραπεία και ψυχοεκπαίδευση
 ►Ψυχοφαρμακολογική αγωγή
 ►Αντιμετώπιση και θεραπεία όλων των ψυχικών διαταραχών:
 •Του άγχους,
 •Στρες,
 •Βurn out,
 •Φόβου,
 •Ψυχοσωματικών παθήσεων,
 •Του μετατραυματικού στρες
 •Της κατάθλιψης,
 •Της διπολικής διαταραχής,
 •Των ψυχαναγκαστικών διαταραχών,
 •Των διαταραχών Προσωπικότητας
 •Διαχείριση πόνου με ψυχοσωματική προσέγγιση, όπως στην ινομυαλγία
 •Διάγνωση και διαχείριση των παθήσεων από το αυτιστικό φάσμα       ιδιαίτερα  του Συνδρόμου Ασπεργκερ σε παιδιά και ενήλικες

 

Οι συνεδρίες μπορούν να γίνουν στα Ελληνικά, Γερμανικά ή Αγγλικά.

 
Επικοινώνησε μαζί μου

Thanks for submitting!

Tel: 95 599401

Georgiou Averof 11, Limassol 3061

Τοποθεσία